Cam, mutfaktaki günlük kullanım için ideal bir materyaldir. Aynı anda hiçbir yüzey daha şık ve pratik değildir. Kapalı yüzey yapısı nedeniyle cam doğal bir anti bakteriyel etkiye sahiptir ve temizlenmesi kolaydır.
Tezgâh arası Cam Baskının Avantajları
Hijyenik yüzey
Kolay temizlenir
Sürekli yüzey bireysel tasarım
Renk ayarı mümkündür
Mevcut fayans veya diğer yüzeylere kolay ve hızlı montaj mümkündür
Arka aydınlatma mümkündür.
Cam son derece dayanıklı bir malzemedir (özel cam)
Sıcaklık direnci (ocağın arkasında veya sıcak suda sorun olmaz )
Model sorun oluşturmaz, ancak panoramik görselleri tercih etmek hem görselin doğal yapısını bozmaz hem de bütün olarak mutfak arasına sığmasını sağlar. Yani görselde bir kayıp olmamış olur.
Entegre matkap delikleri ve kesiklerin sorun oluşturmaz(örneğin prizler, anahtarlar, panjur kayışları için,)
Sınırsız seçim (kendi resimleriniz, renkler, grafik, yazı tipleri)
Tezgâh arasında tam veya yarım temperlenmiş camlar ve arkasına U.V.İ. baskılı boya veya folyolar kullanılır; bu da cam silinse de aşınması ve solması engellenmiş demek olur.
Temperleme işlemi, bu işleme özel ısıtma sistemleri ile camların 600°C – 650°C arasındaki sıcaklıklara getirilip ani olarak hava ile soğutulmasıdır. Sıcaklığın azalması ile birlikte yüzey sertleşir. Önce dış kısımların, daha sonra da iç kısımların soğumasıyla camın yüzeylerinde basınç, camın iç kısmında ise çekme gerilmeleri oluşur.
Camlar, temperli cam haline geldikten sonra üzerinde kesme, taşlama, talaş kaldırma işlemleri yapılamamaktadır. Yapılan ısıl işlemler camın hacmini, rengini, berraklığını ve kimyasal yapısını değiştirmez.
Temperlenme işleminden geçen cam 300°C ısıl şoka dayanabilirken, temperlenmemiş cam yaklaşık 40°C ısıl şoka uğradığı zaman kırılabilmektedir.
Temperlenmiş camların mekanik olarak test edilmesinde “Yüksekten Bilye Düşürme Deneyi” uygulanmaktadır. Temperlenmiş 6 mm. bir cam 2 metre yükseklikten düşürülen, 500 gram ağırlığındaki bir çelik bilyenin etkisi ile kırılırken, temperlenmemiş normal cam aynı deneyde 30 cm. yüksekten düşen aynı ağırlıkta bilye ile kırılmaktadır.
Bir diğer adı güçlendirilmiş cam ya da güvenlik camı olan bu cam çeşitleri, normal camlara kıyasla kırılmaya daha fazla dayanıklıdır. Normal camlar kırılma sonrası keskin parçacıklara ayrılıp yaralanmalara neden olabilir. Temperli camlar ise kırıldıklarında küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılırlar. Bundan dolayı yaralanma riski en aza indirgenmiş olur. Temperli camlar, eşit kalınlıktaki normal camlara göre yaklaşık 5 kat daha dayanıklıdır. Isıya dayanıklılığı da normal camlara göre daha fazladır.
Tam temperlenmiş camlar haricinde, kısmi temperlenmiş camlar da dış zorlamalar ve ısıl gerilmelere karşı dayanıklıdır. Kısmi temperleme, tam temperlemedeki gibi aynı fırınlarda ve aynı sıcaklık derecelerinde gerçekleştirilir. Bu işlemdeki tek fark soğutmanın nispeten daha yavaş yapılmasıdır. Daha yavaş soğutulan camların yüzeyindeki ön gerilmesi daha az, kırılma riski de daha düşüktür. Kısmi temperlenmiş camlar, kırılma anında daha büyük parçalara bölünmesi, camların doğrama boşluğunda kalabilmesi ve kırılma risklerinin daha düşük olması nedeniyle, giydirme cephelerde tam temperlenmiş camlar tercih edilmektedir.